صادرات و سرمایه گذاری در ترکیه

در سال های اخیر اقتصاد ترکیه رو به رشد بوده و هر ساله بزرگتر شده و با حمایت هایی که دولت ترکیه در جهت حمایت سرمایه گذاری و رفع موانع سرمایه گذاری انجام داده است، سرمایه گذاران زیادی تمایل به سرمایه گذاری در بازار و صنایع ترکیه پیدا کرده اند

İthalat İhracat Danışmanlığı

 

اوضاع اقتصادی کشور ترکیه

کشور ترکیه در زمینه های مختلفی اقدام به سرمایه گذاری خارجی می نماید. از جمله ی این زمینه ها می توان به احداث کارخانه، هتل، فروشگاه، بیمارستان و هم چنین طرح ها و پروژه های توسعه ای اشاره داشت. بر اساس آمار ارائه شده این کشور توانسته است تا پایان سال ۲۰۱۱ نسبت به جذب ۹۹ میلیارد دلار سرمایه خارجی اقدام نماید و این رقم رو به رشد می باشد. هم چنین اقتصاد کشور ترکیه روندی رو به رشد دارد که اطمینان لازم را برای یک سرمایه گذاری موفق را ایجاد می کند. از دلایل این رشد اقتصادی می توان به بودجه ی بین المللی موجود اشاره کرد. هم چنین اشتغال زایی با درصد بالا و روبه افزایش و کسب رتبه ی هفتم کشاورزی در جهان، در سال ۲۰۰۵، همگی می توانند دلایلی برای نشان دادن اقتصاد موفق این کشور باشند.

امتیازات سرمایه گذاری خارجی در ترکیه

سرمایه گذاری در این کشور امتیازات و فواید بسیاری دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم. اگر قصد احداث کارخانه را دارید، باید بدانید در منطقه صنعتی و آزاد غازی آنتپ و سامسون، برای سرمایه گذاران زمین رایگان اهدا می شود. هم چنین سرمایه گذاری در این کشور یکی از راه های کسب اقامت دائم این کشور می باشد. ( برای آگاهی از روش های کسب اقامت دائم کشور ترکیه، مطالب پیشین از وب سایت ما را بخوانید) از طرفی اتباع خارجی غیر مقیم امکان خریداری هر گونه ملکی در خاک کشور ترکیه را دارا خواهند بود. این افراد در صورتی که به مدت دو سال تمام وقت در این کشور بمانند می توانند اقامت آن را نصیب خود کنند. می توانید نوع سرمایه گذاری خود را به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم انجام دهید. این بدان معنی است که امکان سرمایه گذاری از طریق انجام معامله با سرمایه گذاران داخلی نیز برای شما مهیا است. هم چنین امکان خروج سرمایه در این کشور به طور آزادانه به سرمایه گذاران داده شده است.

صادرات به خارج از کشور

سرمایه گذاران خارجی پس از پرداخت مالیات ها از جمله مالیات گمرک به راحتی می توانند کالای خود را به کشور های دیگر صادر کنند. سرمایه گذارانی که توانسته اند از حمایت تجارت میکرو که از سوی دولت برای تجارت الکترونیک استفاده می شود بهره ببرند، می توانند از حمایت های دولتی زیادی استفاده کنند. در کل تجارت و صادرات در ترکیه برای افراد خارجی نسبت به گذشته خیلی راحت تر شده و اگر شما نیز قصد سرمایه گذاری در این کشور را دارید پیشنهاد میکنم سریعا نسبت به انجام این فرآیند اقدام کنید.

مشاغل با کم ترین سرمایه برای شروع

مشاغلی که در ادامه به شما معرفی می کنیم ۷ تا از کسب و کارهایی هستند که به پول کم تری جهت راه اندازی در کشور ترکیه دارند. این مشاغل که هر کدام را در ادامه بیش تر توضیح خواهیم داد بدین صورت هستند: تهیه و فروش دونر، املاک یا مشاور اموال غیر منقول، تهیه و فروش سیب زمینی با سیخ چوبی، بار آب میوه، بوفه های ماهی، سالن های ورزشی مخصوص بانوان و مراکز مراقبت از دست و پا.

  • احداث بار آب میوه: بستگی به دیدتان نسبت به سرمایه گذاری و میزان توسعه کار می توانید از یک آب میوه فروشی کوچک تا شعب زنجیره ای برای خود کسب و کار راه اندازی کنید. این میزان گسترش تماما بسته به اهداف و خواسته های شما دارد مخصوصا که از نرخ رشد ۳۰ درصدی این کار اطلاع یابید. چنین کسب و کاری معمولا چیزی حدود ۳۰ هزار لیر نیاز به سرمایه داشته و سود آن معادل ۳۵۰ در صد است. هنگام راه اندازی کسب و کار خود باید اماکن شلوغ را انتخاب کنید. برای مثال قرارگیری کنار مراکز خرید می تواند رونق کارتان را چند برابر کند.
  • بوفه های دونر: یکی از محبوب ترین غذاهای ترکی که در بین خارجیان نیز علاقه مندان به خود را دارد، دونر کباب است. این روزها بازار بوفه های کوچک دونر در جای جای ترکیه بسیار داغ است. شما می توانید از این راه و با صرف مبلغی کم، کسب و کار خود را در این زمینه راه اندازی کنید.
  • املاک یا مشاور اموال غیر منقول: با توجه به نرخ رو به رشد ساخت و ساز در کشور ترکیه، بازار دفاتر املاک بسیار داغ است. دریافت فرانچایز یک شرکت بزرگ در این زمینه می تواند کمک بسیار زیادی بکند که معمولا هزینه مورد نیاز برای احداث چنین دفتری چیزی حدود ۱۰ تا ۲۵ هزار لیر است.
  • بوفه های سیب زمینی چوبی: این روزها پخت سیب زمینی روی سیخ چوبی و زدن ادویه بر روی آن بسیار محبوب شده است. به جز ارزان بودن استندهای مربوط به این کار ( از ۱۰۰۰ لیر تا ۱۵۰۰۰ لیر) هزینه خرید و پخت سیب زمینی ها نیز بسیار پایین است! معمولا هر سیخ سیب زمینی برای تان ۵۰ کوروش درخواهد آمد که فروش آن برای تان بین ۵/۱ تا ۳ لیر درآمد خواهد داشت.
  • بوفه های ماهی: درست است که کشور ترکیه از لحاظ رستوران های دریایی تقریبا کامل است اما احداث بوفه های ساندویچ ماهی هنوز هم جا برای پیشرفت دارد. این بوفه ها که بیشتر در سواحل قرار می گیرند، به نام بالیک اکمک (ساندویچ ماهی) در ترکیه شهرت دارند. شاید سرمایه اولیه این کار کمی از مشاغل قبلی بالاتر باشد اما سود حاصله نیز چشم گیرتر است. سرمایه ذکر شده تا سقف ۵۰ هزار لیر است و سود آن چیزی حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار لیر ماهیانه است.
  • مراکز مراقبت از دست و پا: ایده اصلی این نوع مشاغل از کشور امریکا گرفته شده و رشد آن در تمام دنیا بسیار چشم گیر است. سرمایه مورد نیاز برای این کار چیزی حدود ۵۰ هزار لیر است.
  • سالن های ورزشی مخصوص بانوان: تفاوت اصلی این سالن ها با دیگر نمونه های موجود در تهیه دستگاه های ورزشی متناسب با فیزیولوژی بانوان است. مخصوصا اگر به عنوان یک خانم قصد راه اندازی کسب و کار با سرمایه اندک در ترکیه را دارید این شغل می تواند یک انتخاب ایده آل باشد.

قصد سرمایه گذاری در ترکیه را دارید ؟

موسسه حقوقی و تجاری GLOBAL INVESTMENT PORTAL با در اختیار داشتن کارشناسان مجرب آماده ارائه خدمات مرتبط با سرمایه گذاری در ترکیه و ثبت شرکت در ترکیه است، تنها کافیست که شما عزیزان با یکی از راه های ارتباطی با ما تماس بگیرید.